Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@11:49:17 GMT

همه چیز درباره عمل بای پس معده (راهنمای جامع)

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۰۸۴۴

همه چیز درباره عمل بای پس معده (راهنمای جامع)

 

چکیده : جراحی بای پس معده یک جراحی لاغری برای کاهش وزن است که با اصلاح دستگاه گوارش اندازه معده و همچنین طول روده کوچک را کاهش می‌دهد. در نتیجه کاندید جراحی لاغری کالری کمتری مصرف و جذب می‌کند. در این مقاله به هرآنچه برای جراحی بای پس باید بدانید پرداخته شده است.

عمل بای پس معده (بای پس کلاسیک) یک جراحی لاغری متابولیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام فرانسوی این عمل Roux-en-Y است. در این عمل دستگاه گوارش شما اصلاح می‌شود به‌نحوی‌که کالری کمتری مصرف و جذب می‌کنید. این عمل بر روی معده و روده کوچکتان تغییراتی ایجاد می‌کند.

عمل بای پس معده برای چه کسانی مناسب است؟

جراحی بای پس معده همانند دیگر گزینه‌های جراحی لاغری به افرادی توصیه می‌شود که اضافه‌وزن شدید دارند. ثابت شده است که این عمل جراحی تعداد زیادی از مشکلات مربوط به چاقی از جمله دیابت نوع ۲، فشارخون بالا، وقفه انسدادی خواب و رفلاکس اسید حاد (GERD) را درمان می‌کند.

عمل بای پس معده چگونه است؟

عمل جراحی بای پس یا Roux-en-Y به دلیل ایجاد تغییر در دستگاه گوارش شما چنین نامیده می‌شود. Roux-en-Y به معنای «به شکل Y» است. در این عمل هم معده و هم روده کوچک به چند بخش تقسیم می‌شوند و بخش‌های جدید به یکدیگر متصل می‌شوند و به شکل Y درمی‌آیند.

روش عمل جراحی بای پس معده

در وهله اول در عمل بای پس بخش کارکردی معده شما به یک کیسه کوچک کاهش می‌یابد و با بخیه از بقیه قسمت‌های معده‌تان جدا می‌شود. به این شکل، میزان غذایی که معده‌تان قادر به نگهداری آن است کاهش پیدا می‌کند. سپس در این عمل جراحی لاغری کیسه معده جدید به بخش پایینی روده کوچکتان متصل می‌شود.

این امر بدان معناست که زمانی که غذا وارد دستگاه گوارشتان می‌شود، بخش بزرگی از معده و بخش ابتدایی روده کوچکتان را دور می‌زند. به دلیل این دورزدن (بای پس)، دستگاه گوارش شما نمی‌تواند همه مواد مغذی (یا کالری) موجود در غذا را جذب کند.

جراحی بای پس چقدر رایج است؟

بیش از پنجاه سال است که عمل جراحی Roux-en-Y انجام می‌شود، تحت مطالعه قرار دارد و اصلاح می‌شود. این عمل جراحی زمانی رایج‌ترین جراحی کاهش وزن بود اما در سال‌های اخیر جراحی اسلیو معده رایج ترین جراحی لاغری شده و از آن پیشی گرفته است. امروزه، حدود ۱۸ درصد از جراحی‌های لاغری جراحی بای پس هستند.

آیا جراحی بای پس یک عمل جراحی سخت محسوب می‌شود؟

 بله. اگرچه عمل بای پس یک جراحی بی‌خطر به حساب می‌آید اما جراحی بای پس بازگشت پذیر نیست و در مقایسه با سایر عمل‌های جراحی متداول، عمل مهمی محسوب می‌شود که تا ابد دستگاه گوارش شما را تغییر می‌دهد. شما حتی پس از بهبودی باید تا پایان عمرتان مراقبت‌های ویژه انجام دهید.

 
میزان کاهش وزن با عمل بای پس معده

یک یا دو سال پس از جراحی بای پس کاهش وزن بسیار چشمگیر است. میانگین کاهش وزن با عمل بای پس معده حدود ۷۰ درصد از اضافه‌وزن است. در بلندمدت، بعضی از افراد کمی وزن اضافه می‌کنند اما میانگین کاهش وزن با جراحی بای پس در طولانی‌مدت ۵۰ درصد است. این رقم برای بیست سال ثابت باقی می‌ماند.

چه شرایطی به مدیریت یا بهبود جراحی بای پس کمک می‌کند؟

اگر از لحاظ پزشکی دچار چاقی مفرط هستید، کاهش وزن به‌تنهایی برای افزایش سلامتتان سودمند است. اما روش جراحی بای پس کاری بیشتر از کاهش وزن انجام می‌دهد. جراحی بای پس تغییرات ماندگاری در سوخت‌وسازتان ایجاد می‌کند که به شما کمک می‌کند تا قند خون، فشارخون و گرسنگی‌تان را کنترل کنید.

 در جراحی بای پس معده و روده کوچک شما به دو بخش تقسیم می‌شود. انشعاب جدید روده به کیسه جدید معده متصل می‌شود.

شرایط جراحی بای پس معده چیست؟

شرایط جراحی بای پس معده شبیه به شرایط دیگر انواع جراحی لاغری است. بهترین جراح لاغری انتخابی شما باید این جراحی را برای شما توصیه کند. به‌طورکلی، اگر موارد زیر درباره شما صادق باشند، جراحی بای پس گزینه مناسبی برای شماست:

به چاقی درجه سه مبتلا باشید. شاخص توده بدنی (BMI) شما این امر را تعیین می‌کند. چاقی درجه سه به معنای شاخص توده بدنی حداقل ۴۰ کیلوگرم بر مترمربع است.  باید شاخص توده بدنی‌تان حداقل ۳۵ باشد و به یکی از مشکلات مربوط به چاقی مبتلا باشید.

باید به دیابت نوع 2 مربوط به چاقی مبتلا باشید. از آن جایی که این عمل جراحی تأثیر مثبتی بر کنترل قند خون دارد، اگر قند خونتان کنترل نشده باشد و یا شاخص توده بدنی‌تان 30 یا بالاتر باشد، روش جراحی بای پس معده برای کمک به کنترل دیابت نوع 2 شما گزینه مناسبی است. آیا جراحی لاغری مناسب شماست؟

اگر این شرایط درباره شما صادق باشد، ممکن است انجام این عمل جراحی به شما توصیه شود. اما جراح شما نیز الزامات دیگری خواهد داشت. پیش از تعیین تاریخ جراحی، شما برای مشاوره و غربالگری با تیمی از متخصصین پزشکی ملاقات خواهید کرد. آنها می‌خواهند بدانند:

آیا شما به ایجاد تغییرات مادام‌العمر در سبک زندگی‌تان پایبند هستید. جراحی بای پس عمل قدرتمندی برای کاهش وزن است اما اگر شما همکاری نکنید، تأثیری ندارد. شما باید برای همیشه شیوه غذا خوردنتان را تغییر دهید. اگر این کار را انجام ندهید، وزن کاهش‌یافته مجدداً باز می‌گردد. آیا از لحاظ جسمانی و روحی برای جراحی آماده هستید. احتمالاً باید آزمایش‌های پزشکی استانداردی در نظر بگیرید تا مشخص شود که این عمل برای شما خطری ندارد. همچنین قبل از عمل لاغری از لحاظ سلامت روان و مصرف الکل و دخانیات غربالگری می‌شوید. آیا سعی کرده‌اید با روش جراحی لاغری دیگری لاغر شوید. معمولاً شرکت‌های بیمه از شما می‌خواهند ثابت کنید که از لحاظ پزشکی انجام جراحی کاهش وزن برای شما ضروری است. ممکن است آنها شما را ملزم سازند تا در ابتدا یک برنامه ورزشی و رژیم غذایی نظارت شده را دنبال کنید. عمل بای پس معده به چه صورت است؟

امروزه بیشتر عمل‌های جراحی بای پس معده به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شوند، لاپاراسکوپی روش جراحی کم‌تهاجمی محسوب می‌شود. جراحی بای پس معده با لاپاراسکوپی تقریباً سی‌سال پیش مطرح شد و از آن زمان به استاندارد درمان تبدیل شده است.

جراحی لاپاراسکوپی چیست؟

جراحی لاپاراسکوپی شامل ایجاد سه تا پنج برش کوچک و هر یک حدود نیم اینچ بر روی شکم است. تعداد کمتر بریدگی‌ها به معنای عوارض کمتر، خونریزی کمتر، درد کمتر و بهبودی سریع‌تر است. جراح شما با استفاده از ابزار بلند و باریک که وارد این شکاف‌ها می‌شوند، عمل جراحی را انجام می‌دهد.

 گاهی اوقات عمل‌های جراحی لاپاراسکوپی مانند Roux-en-Y با کمک ربات انجام می‌شوند. جراحی رباتیک همچنان تحت کنترل جراح قرار دارد. این امر صرفاً بدان معناست که جراح ابزار لاپاراسکوپی را به بازو‌های ربات متصل می‌کند. جراح با کمک کامپیوتر بازوهای ربات را کنترل می‌کند.

 درحالی‌که ۹۰ درصد از عمل‌های جراحی بای پس معده به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شوند؛ ممکن است بعضی از افراد بنا به شرایط خاص خود به انجام جراحی باز نیاز داشته باشند. به‌ندرت لازم است تا برای امنیت بیشتر جراحی بای پس معده با لاپاراسکوپی به عمل جراحی باز تبدیل شود.

عمل بای پس معده چگونه انجام میشود؟

همه عمل‌های جراحی لاپاراسکوپی با ایجاد یک برش به‌اندازه سوراخ کلید در شکمتان آغاز می‌شوند. جراح از اولین برش برای باد کردن شکمتان با گاز دی‌اکسیدکربن استفاده می‌کند. این امر باعث می‌شود تا دیواره شکمتان از اندام‌هایتان جدا شود و همه چیز راحت‌تر دیده شود.

 سپس جراح یک دوربین فیلم‌برداری بسیار کوچک که لاپاراسکوپ نامیده می‌شود را از شکاف وارد می‌کند تا اندام‌های شما را ببیند. لاپاراسکوپ تصاویر را بر روی صفحه‌نمایش کامپیوتر نشان می‌دهد. جراح شما برای دسترسی به اندام‌هایتان از برش‌های کوچک دیگر استفاده می‌کند.

 اولین مرحله در عمل Roux-en-Y جداسازی بخش بالایی معده‌تان از بقیه معده‌تان با بخیه است. نتیجه این کار ایجاد یک کیسه به‌اندازه یک تخم‌مرغ است. بخش باقی‌مانده معده همچنان به روده کوچکتان متصل است.

 در مرحله بعدی چند فوت پایین‌تر از روده کوچکتان جدا می‌شود و بخش پایینی به کیسه جدید معده‌تان شما متصل می‌شود. اکنون غذای شما از کیسه معده جدیدتان به این بخش از قسمت پایینی روده کوچکتان منتقل می‌شود.

در مرحله آخر انشعاب بالایی روده کوچک کتان مجدداً به بخش پایینی متصل می‌شود. اکنون روده شما دارای دو انشعاب است که به معده‌تان متصل می‌شوند: یکی از آنها به کیسه معده و دیگری به معده‌تان منتهی می‌شود.

 سمت راست این Y انشعاب جدیدی است که غذای شما از آن عبور می‌کند. سمت چپ بخش اصلی فوقانی روده کوچکتان (اثنی‌عشر) است. این بخش همان بخشی است که شیره گوارشی کبد، کیسه صفرا و لوزالمعده وارد آن می‌شوند.

 در انشعاب سمت چپ، این شیره‌های گوارشی وارد قسمت جدید روده کوچکتان می‌شوند و در آنجا با غذای شما ترکیب می‌شوند. به‌این‌ترتیب، غذای شما به‌درستی هضم می‌شود حتی اگر روده کوتاه‌تر شده شما باعث جذب مواد مغذی کمتر شود.

 عمل بای پس معده چند ساعت طول می کشد؟

 انجام خود عمل بین دو تا چهار ساعت طول می‌کشد. پس از آن احتمالاً برای دو روز باید در بیمارستان بستری باشید و نمی‌توانید غذای جامد بخورید.

درد عمل بای پس معده چقدر است؟

در چند روز اول درد خفیفی را احساس می‌کنید اما در صورت نیاز از طریق میل جراحی به‌صورت درون‌رگی مسکن دریافت می‌کنید. تا زمانی که مصرف مسکن قطع نشود و شما نتوانید به‌راحتی حرکت کنید، از بیمارستان مرخص نمی‌شوید.

 در خانه باید داروهای مسکن تجویزی را مصرف کنید. اکثر افراد ظرف یک هفته بعد از جراحی معده دیگر نیازی به مسکن ندارند. ممکن است زخم‌هایتان تا زمان بهبود کمی اذیتتان کنند اما برش‌های کوچک‌تر لاپاراسکوپی نسبتاً سریع‌تر بهبود پیدا می‌کنند.

 

منبع: https://slimbeauty.clinic/weight-loss-surgery/gastric-bypass

منبع: فردا

کلیدواژه: عمل بای پس معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۰۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • کشف ۴۱۷ گرم هروئین از معده قاچاقچی