Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرحسین پسر 14 ساله روستای بولاماجی زنجان درد بیماری هیرشپرونگ را همراه با درد بی‌پولی خانواده تجربه می‌کند، او که به خاطر بیماری‌اش دو سال از تحصیل بازمانده سالهای سختی را با هیرشپرونگ دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; امیرحسین 14 ساله پسر خانواده‌ای ساکن در روستای بولاماجی شهرستان زنجان است، او سالهاست رنج بیماری هیرشپرونگ را به جان خریده اما در کنار همه این رنجهای جسمی، رنج بی‌پولی پدر برای تامین هزینه‌های درمان بیشتر او و خانواده‌اش را رنج می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری هیرشپرونگ (Hirschsprung Disease) بر روده بزرگ نوزادان و کودکان اثر میگذارد. این که مانع حرکات روده بزرگ می شود، به علت عدم وجود سلول های عصبی در روده، نمی گذارد که مدفوع در بخش تحتانی قولون حرکت کند که یک نقص مادرزادی محسوب می‌شود.

امیرحسین حتی بیشتر از رنج جسمی از اینکه نمی‌تواند مانند افراد عادی به کلاس درس در شهر برود، ناراحت است برای اینکه تحصیل در روستا برایش تا پایه ششم مقدور بوده و به خاطر بیماری‌اش که باید هر چند ساعت کیسه‌های کلستومی عوض شود قادر نیست به شهر یا روستاهای اطراف برود. از طرفی او از اینکه ممکن است هم کلاسی‌هایش از بیماری او اذیت شوند خود را از تحصیل محروم کرده است.

خانواده امیرحسین با اینکه در مشکلات مالی و تامین هزینه‌های درمان فرزندشان مانده‌اند اما با تمام وجود مهمان نوازی خود را نشان‌مان دادند، رفتارهای پدر خانواده نشان می‌داد که حسابی سرد و گرم چشیده روزگار است، مادر امیرحسین با اینکه حتی نگران وضعیت پسرش بعد از عمل جراحی بود اما از اینکه ما بتوانیم دردشان را به گوش مسئولان برسانیم دلگرم بود.

پدر امیرحسین برای اینکه 14 سال با دردهای امیرحسین درد کشیده بود، نمی‌دانست از کدام دردشان بگوید و گاهی رشته کلام از دستش درمی‌رفت که در این هنگام مادر امیرحسین قصه دردهایشان را برایمان می‌گفت و آروز می‌کرد امیرحسین نیز مانند پسر دیگرشان در سلامتی کامل باشد. تنها هم بازی امیرحسین برادرش بود که او را در این روزهای خسته کننده همراهی می‌کند.

مادر امیرحسین درباره بیماری فرزندش می‌گوید: امیرحسین را در دو سالگی به پزشک برده و پزشکان مشکل را روده تشخیص دادند. طبق گفته پزشکان قرار بوده با شربت و قرصهایی که تجویز می‌شود، حال او خوب شود اما این داروها تاثیری در بهبودی امیرحسن نداشته است.

یبوست امیرحسین و رنجی که از کودکی می‌کشیده باعث شده تا خانواده مهاجری فرزندشان را به پزشکان مختلف ببرند که برخی از آنها توصیه به عمل جراحی کرده بودند تا اینکه از سال گذشته کم خونی نیز به مشکلات این بیمار اضافه شده به طوری که طبق گفته مادرش حتی قادر به راه رفتن هم نبوده است.

خانم مهاجری با بیان مشکلات ایجاد شده به امیرحسین از بستری شدن او در بیمارستان آیت الله موسوی به دلیل کم خونی گفت و عنوان کرد که پزشکان در بیمارستان تاکید کردند که روده‌های امیرحسین 5 سانت کوچکتر است و باید طی یک عمل جراحی روده‌ها را بیرون بیاوریم تا در آینده بحث پیوند نیز مشخص شود.

خانواده مهاجری بعد از پرداخت هزینه دو میلیونی عمل جراجی بیرون آوردن روده‌ها هشت ماه است که روزانه 300 هزار تومان هزینه کیسه‌های کلستومی را می‌دهند که طبق گفته پدرس به خاطر همین موضوع قرض‌های زیادی از دوستان و آشنایان گرفتند تا شاید رنج بیماری امیرحسین را کمتر کنند.

عمل جراجی امیرحسین باید در تهران انجام شود که در ابتدا قرار بود سه ماه بعد از بیرون کشیدن روده‌ها این عمل انجام شود که بعدها به 6 ماه و اکنون نیز به هشت افزایش یافته است و این خانواده اکنون قرار است فرزندشان را برای عمل جراحی به تهران ببرند که هزینه درمان حدود 30 میلیون تومان عنوان شده که از توان خانواده مهاجری خارج است.

غرور مردانه پدر امیرحسین اجازه نمی‌داد بیشتر از دردهایش بگوید اما به خاطر فرزنش مجبور شد لب به گلایه و سخن بگشاید. وی عنوان می‌کرد که کارگر بوده و فقط چند ماه از سال را مشغول است و به خاطر بیماری فرزندش مجبور شده از هر کسی که ذهنش می‌رسیده قرض کند.

پدر امیرحسین با بیان اینکه هیچ دستگاهی در هزینه‌های درمان فرزدم کمکی نداشته است، گفت: در روزهایی که پول نداریم مجبوریم با نایلون فریزر شکم فرزندم را ببندیم که این موضوع ما و خود امیرحسین را اذیت می‌کند.

علی مهاجری که گاهی بغض جلوی گلویش را می‌گرفت با یک حس خاصی می‌گفت که حاضر است برای سلامتی فرزندش هرکاری بکند اما چه کند که بیکاری و بی‌پولی دست و بالش را بسته است.

دردناک‌تر از هر چیزی که به چشم می‌خورد تختی بود که در حیات خانه بود، امیرحسین برای اینکه خانواده‌اش بیشتر اذیت نشوند در حیات می‌خوابد تا مبادا داخل خانه بو بگیرد و اهالی و یا مهمانان اذیت شوند.

شاید اگر برخی از مسئولان بی‌مسئولیت می‌دانستند که امیرحسن‌هایی در این کشور به خاطر 30 میلیون تومان شب و روز عذاب می‌کشند دست به برخی تخلفات و اختلاسها نمی‌زدند و یا برای این مردم محروم هم شده برای ساختن کشور و رفاه مردم جهادی کار می‌کردند.

چیزی که اکنون امیرحسین و خانواده‌اش به آن نیاز دارند حمایت مالی برای درمان فرزندشان است که در درجه نخست کمک برای تهیه کیسه‌های کلستومی و بعد تامین هزینه عمل جراحی است. از طرفی برای اینکه پدر امیرحسین بتواند سالها عقب افتادگی و قرضها را جبران کند نیازمند یک شغل است که امید است مسئولان استان و خیرین به این موضوع ورود کنند.

چه دردناک است کودکی که سالها اعتماد به نفسش به خاطر یک بیماری مادرزادی له شده و به خاطر بیماری‌اش ترک تحصیل کرده است و مسئولانی که از بیت المال حقوق می‌گیرند و نسبت به محرومین بی‌توجه هستند. اینجاست که باید گفت امسال سال 92، 93، 94، 95، 96، 97 و 98 نیست، امسال سال 99 و دلار 23 هزار تومان است.

خیرین و مسئولین برای کمک به هزینه درمان امیرحسین مهاجری می‌توانند با شماره همراه این خانواده (09102844154) تماس بگیرند.

گزارش از علی الماسی و حسین عباسی

انتهای پیام/

 

مرورگر شما از نمایش ویدیو پشتیبانی نمیکند. زنجان دانلود

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماری هیرشپرونگ خاطر بیماری پدر امیرحسین عمل جراحی بی پولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۴۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگران سریال تورم

یک پژوهش جدید درباره ریشه‌ها و ویژگی‌های تورم در ایران، بازیگران اصلی این پدیده مزمن را معرفی کرد. این مطالعه نشان می‌دهد که از میان تکانه‌های تحریمی و تکانه‌های پولی، تحریم‌ها اثر ماندگارتری بر افزایش تورم در اقتصاد ایران دارند.

به گزارش دنیای اقتصاد، علت این امر به این نکته بازمی‌گردد که تکانه خارجی از سه کانال انتظارات، تقاضا و عرضه بر تورم و تولید اثر می‌گذارد؛ در حالی‌که اثر تکانه پولی فقط محدود به کانال تقاضا است. در همین ارتباط، احمدرضا جلالی‌نائینی، اقتصاددان، در ارائه آخرین مطالعه خود بر این نکته تاکید کرد که با وجود غالب بودن اثر تحریم و نرخ ارز در کوتاه‌مدت، در بلندمدت عامل پولی تعیین‌کننده اصلی نرخ تورم است و نباید از آن غافل شد.

به عقیده این استاد دانشگاه، با توجه به اثرگذاری تکانه خارجی بر کاهش ارزش ریال و نیاز واحد‌های تولیدی به سرمایه در گردش، سیاستگذار پولی با بده‌-بستان میان رکود و تورم مواجه می‌شود و با پاسخ به این نیاز، متغیر‌های پولی نظیر پایه پولی را افزایش می‌دهد.

در ماه‌های پایانی سال گذشته، همایش «دنیای اقتصاد» با حضور صاحب نظران و کارشناسان برجسته برگزار شد و آینده اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفت. احمدرضا جلالی نائینی، استاد گروه اقتصاد موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی، در ارائه خود از روند فعلی تورم در اقتصاد ایران، به تشریح علل و ریشه‌های تورم در اقتصاد ایران پرداخت و ضمن بررسی عوامل موثر بر افزایش یا کاهش سطح تورم در ایران، به روند آتی آن در ماه‌های پیش‌رو اشاره کرد. متن زیر شرح سخنان این اقتصاددان در همایش چشم انداز سال ۱۴۰۳ است.

همایش چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳، در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۲ و از سوی «دنیای اقتصاد» برگزار شد و صاحب نظران حوزه‌های مختلف به ارائه تحلیل‌های خود از وضعیت فعلی و آتی اقتصاد ایران پرداختند. احمدرضا جلالی نائینی، استاد گروه اقتصاد موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی یکی از کارشناسان حاضر در این برنامه بود و به بررسی و تحلیل تورم در اقتصاد ایران پرداخت.

ویژگی‌های تورم در اقتصاد ایران

جلالی نائینی صحبت‌های خود را با این نکته آغاز کرد که در اقتصاد ایران، جهش‌های تورمی غالبا پادچرخه‌ای عمل می‌کند و در دوران رکود رخ می‌دهد و همزمان با اصابت تکانه‌های ارزی، به واسطه محدودیت تراز پرداخت‌ها و تحریم‌ها، اتفاق می‌افتد. نائینی در ادامه برای تورم اقتصاد ایران چهار ویژگی مهم بیان کرد.

بر این اساس، طبق شکل یک و با بررسی رفتار تاریخی نرخ تورم، رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت و نرخ ارز بازار آزاد می‌توان دریافت که افزایش نرخ تورم که به موجب انبساط تقاضا ناشی از سیاست‌های پولی و مالی ایجاد شده را می‌توان با سیاست‌های انقباضی پولی و بهنگام کنترل کرد، اما کنترل تورم‌هایی که از تکانه‌های عرضه و فشار هزینه ناشی می‌شود به سهولت میسر نیست.

دومین ویژگی قابل توجه تورم ایران که در شکل ۲ کاملا قابل مشاهده است، آن است که نرخ تورم طی سال‌های ۱۴۰۲-۱۳۹۷ لختی (پایداری) بیشتری در نرخ‌های بالاتر داشته و که نه تنها با رفتار نرخ تورم در دوره‌های قبلی خیلی متفاوت بوده بلکه ماهیت آن از تورم مزمن به تورم لجام گسیخته تغییر کرده است.

سومین ویژگی تورم در اقتصاد ایران این است که شاخص قیمت تولید‌کننده و مصرف‌کننده در بخش کالا همبستگی بالایی داشته و در مقابل تکانه‌های ارزی جهش شدیدتری نسبت به بخش خدمات دارند، اما شاخص قیمت تولید‌کننده و مصرف‌کننده در بخش خدمات با یک وقفه و با شدت بیشتری به این تکانه‌ها واکنش نشان می‌دهند. معمولا در پی اصابت تکانه‌های ارزی قیمت کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای در قیاس با نرخ دستمزد افزایش می‌یابد، بنابراین هزینه تولید در بخش کالا سریع‌تر از بخش خدمات بالا می‌رود. این افزایش هزینه در تولید متعاقبا به سبد مصرف منتقل می‌شود.

جلالی‌نائینی در تشریح آخرین ویژگی تورم در ایران بیان کرد که طبق آمار‌های سه دهه اخیر، نرخ رشد ارز در مقایسه با سایر متغیر‌های کلان بیشترین همبستگی با نرخ تورم را داشته است.

او در ادامه بر این نکته تاکید کرد که تبعات جهش‌های نرخ ارز در اقتصاد ایران محدود به تغییر در قیمت‌های نسبی نیست و آثار دیگری بر جا می‌گذارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

فشار تورمی از کدام کانال‌ها وارد می‌شود؟

جلالی نائینی در ادامه به ارائه شمای کلی نحوه ایجاد و انتشار فشار‌های تورمی در اقتصاد ایران پرداخت. اقتصاد ایران طی نیم قرن اخیر ویژگی‌های یک اقتصاد باز و کوچک و صادرکننده کالا‌های خام، با تمرکز تولید بر فرآوری نهایی را داشته است. هر چند طی ۱۰ سال گذشته جانشینی واردات در سطح گسترده‌ای اتفاق افتاده، اما هنوز تولید در شماری از بخش‌ها نیاز به واردات کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای دارد و در شماری از اقلام تولید داخلی کفایت تقاضای داخلی را نمی‌دهد. به‌طور کلی و همان‌طور که شکل ۵ نشان می‌دهد، دو نوع غالب تکانه بر تورم اقتصاد ایران اثر می‌گذارد؛ تکانه‌های اسمی حاصل شده از سیاست‌های مالی و پولی و تکانه‌های خارجی شامل تکانه‌های رابطه مبادله و تحریم‌ها دو عامل اصلی اثرگذار بر اقتصاد ایران به شمار می‌رود و مبادی ورودی و مکانیسم تسری این دو تکانه، کانال عرضه و تقاضا است.

تکانه‌های خارجی سه اثر متفاوت بر جا می‌گذارند. تبعات فوری اصابت تکانه خارجی عبارتند از کاهش تقاضای دارایی ریالی، افرایش نرخ ارز و تحریک انتظارات تورمی. در دومین گام، اثر تکانه خارجی از کانال عرضه تسری می‌یابد و با ایجاد محدودیت در تراز پرداخت‌ها و جریان تجارت خارجی و افزایش نرخ ارز، هزینه واردات نهاده‌های تولید افزایش یافته و این امر هزینه تولید را افزایش و موجب انقباض عرضه می‌شود. در نتیجه اصابت این نوع تکانه نیاز به سرمایه در گردش افراد حقیقی و حقوقی افزایش یافته و سبب افزایش تقاضای درون زا برای اعتبارات بانکی می‌شود. بانک‌ها هم برای گرفتن خطوط اعتباری از بانک مرکزی صف می‌بندند. در نهایت آثار افزایش تقاضای درون زا به ترازنامه سیستم بانکی و بانک مرکزی منتقل می‌گردد. آخرین اثر تکانه‌های خارجی به این صورت است که بر اثر منفی شدن رابطه مبادله یا وضع تحریم‌ها درآمد حاصل از فروش نفت کاهش می‌یابد، در نتیجه درآمد دولت کاهش یافته و با تشدید کسری بودجه، در نهایت آثار آن نیز روی ترازنامه بانک مرکزی تخلیه می‌شود.

به این ترتیب، تکانه‌های خارجی از مجرای عرضه و تقاضا وارد شده و از درگاه بودجه دولت، ترازنامه بانک مرکزی و ترازنامه شبکه بانکی به کل اقتصاد تسری پیدا می‌کند. باید در نظر داشت که تکانه‌های اسمی و خارجی هر دو آثار خود را از طریق ترازنامه بانک مرکزی و شبکه بانکی به کل اقتصاد منتقل می‌کنند. باید توجه داشت که در صورتی که اقتصاد تنها یک تکانه اسمی انبساطی صرف را تجربه کند (تکانه خارجی صفر باشد)، بانک مرکزی می‌تواند مطابق با رویکرد کلاسیک پولی و با کاهش پایه پولی یا افزایش نرخ بهره اقدام به رفع این آثار کند.

تکانه‌های خارجی تحریم از طریق افزایش تقاضای درون زا برای تامین مالی کسری بودجه و سرمایه در گردش بنگاه‌ها بر ترکیب و نرخ رشد کل‌های پولی اثر می‌گذارد؛ بنابراین لازم است که تفاوت برون زایی و درون زایی تغییرات در ترازنامه بانک مرکزی و شبکه بانکی را بتوانیم درنظر داشته باشیم و تفکیک کنیم. تکانه‌های خارجی که موجب بروز تکانه از نوع فشار هزینه می‌شوند دو اثر هم زمان دارند، هم نرخ تورم را افزایش می‌دهند و هم تولید بالقوه را کاهش می‌دهد و در صورت تداوم، انتظارات تورمی را پابرجاتر می‌کنند. برخی از صاحب‌نظران اشاره می‌کنند که سیاست بهینه پولی فقط محدود به مقابله با تورم نیست و در صورت وقوع تکانه سمت عرضه، مقام پولی نمی‌تواند نسبت به افت تولید و گسترش وضعیت رکودی بی تفاوت باشد و با بده-بستان تولید و تورم مواجه است.

چالش نرخ بهره

براساس این پژوهش، پیش‌تر درباره مجرای انتظارات و اثر تکانه‌های خارجی منفی و افزایش نرخ ارز بر تضعیف تقاضای دارایی‌های ریالی اشاره شد. در این میان، نرخ‌های سود بانکی پایین‌تر از نرخ تورم انتظاری و مالیات تورمی مزید بر علت می‌شود. بر اساس نظریه‌های متعارف، تقاضای پول را می‌توان به دو بخش تقاضای دارایی و تقاضای معاملاتی و احتیاطی تقسیم کرد. وقتی نااطمینانی افزایش می‌یابد و انتظارات تورمی تقویت می‌شود تقاضای معاملاتی و احتیاطی که سیالیت بیشتری دارند افزایش می‌یابد و، چون در این شرایط وظیفه ذخیره ارزش پول تضعیف می‌شود، تقاضای دارایی‌های ریالی کاهش می‌یابد. نسبت پول به نقدینگی تقریبی برای تغییر در این دو بخش از تقاضا است. شکل ۶ سهم از رشد نقدینگی برحسب مصارف را نشان می‌دهد. بر همین اساس رشد پول بالاتر از رشد نقدینگی بوده و نسبت پول به نقدینگی افزایش یافته است. زمانی که به علت تکانه‌های منفی خارجی نرخ ارز افزایش می‌یابد، تقاضای دارایی برای ریال کاهش، اما تقاضای معاملاتی بالا می‌رود.

تکانه اسمی مهم‌تر است یا تکانه خارجی؟

نتایج پژوهش این استاد دانشگاه در شکل ۷ نشان می‌دهد در صورتی که مقام پولی واکنشی از خود نشان ندهد، اثر فوری یک تکانه خارجی بر تورم بیشتر و طولانی‌تر از تکانه پایه پولی در اقتصاد است. علت این امر به این نکته باز می‌گردد که تکانه خارجی از سه مجرای انتظارات، تقاضا و عرضه بر تورم و تولید اثر می‌گذارد درحالی که اثر تکانه پولی فقط محدود به مجرای تقاضا است.

با نرخ ارز چه باید کرد

بر اساس شکل ۸، شاخص قیمت کالا‌های مبادله‌ای طی سال‌های اخیر بالاتر از شاخص قیمت مصرف‌کننده قرار داشته و این موضوع نشان می‌دهد کالا‌های مبادله‌ای گران‌تر شده اند. اگر سازوکار تخصیص منابع در کشور کارآتر، هزینه مبادله کمتر، سیاست خارجی همراه‌تر و ابعاد رانت‌جویی محدودتر بود، طی پنج سال گذشته علائم قیمتی موجب افزایش تولید کالا‌های مبادله‌ای و جایگزینی وسیع‌تر واردات می‌شد و با رشد خالص صادرات، ضربه‌پذیری اقتصاد از کالا‌های خارجی را محدود می‌کرد. مراد از ذکر این مشاهده سیاست میخکوب کردن ارز تحت شرایط نامساعد توسط بانک مرکزی نیست.

در زمان اصابت تکانه‌های منفی خارجی، سازوکار‌های اقتصادی و تغییر در عرضه و تقاضای نسبی ارز باعث تغییر نرخ ارز می‎شود. در این حالت بانک مرکزی و اقتصاد کشور تحت تاثیر تکانه برون‌زای ارزی هستند و امکان دخالت گسترده در بازار به علت عدم دسترسی به منابع ارزی و بازار‌های مالی بین‌المللی وجود ندارد و مقام پولی در مقابل عمل انجام شده قرار می‌گیرد. این وضعیت با افزایش سیاستی نرخ ارز توسط مقام مسوول متفاوت است. در متون علمی واکنش درخور سیاستگذار به تکانه‌های منفی خارجی افزایش نرخ حقیقی ارز است. اما مقامات پولی و مالی با تدوین و اجرای بسته سیاستی مناسب و کنترل انتظارات تورمی، مانع افزایش ابعاد افزایش نرخ ارز حقیقی می‌شوند.

ثابت نگه داشتن نرخ ارز در تورم‌های بالا سیاستی قابل تداوم نیست. کنترل نرخ ارز از طریق سیاست‌گذاری چند بعدی معتبر و باورپذیر که باعث کاهش نااطمینانی‌های اقتصادی و سیاسی شده و انتظارات تورمی را لنگر می‌کند، میسر می‌شود. نتایج به دست آمده از چند الگوی منتخب نقش تعیین‌کننده نوسانات نرخ ارز بر نوسانات تورم در کوتاه و میان‌مدت در اقتصاد ایران را تایید می‌کند.

نوسانات کوتاه‌مدت نرخ تورم بیشترین تاثیر را به ترتیب، از نوسانات نرخ ارز، انتظارات تورمی و رشد پول می‌گیرد. بر اساس آمار‌های اعلام شده، کاهش رشد نقدینگی در چرخه‌های کوتاه‌مدت لزوما با کاهش تورم همبستگی زیادی ندارد، اما در افق بلندمدت کنترل نقدینگی اثربخشی بالاتری دارد. علاوه بر نرخ ارز، در کوتاه و میان‌مدت نوسانات نرخ تورم تحت تاثیر نوسانات انتظارات تورمی است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که هر چند متغیر‌های انتظارات تورمی و نرخ ارز در رفتار نرخ تورم بسیار اثر‌گذار هستند، اما شکاف تولید (فشار تقاضای حقیقی) در کوتاه‌مدت اثر معناداری بر تورم ندارد.

دیگر خبرها

  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • ۴۸۰ کودک بازمانده از تحصیل در خراسان جنوبی به چرخه آموزش برگشتند
  • بازیگران سریال تورم
  • همدان قهرمان مسابقات بوکس قهرمانی نوجوانان کشور شد
  • همدان بر سکوی نخست بوکس نوجوانان ایران؛ لرستان و تهران بر سکوی دوم و سوم
  • پائز و چند انتخاب سورپرایز کننده
  • مهم ترین نکته لیست تیم ملی والیبال؛ میلاد عبادی‌ پور خط خورد!
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • عملکرد نه چندان خوب بانک ملت در 9 ماهه
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌