Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@09:55:31 GMT

ویژگی‌های کیسه کلستومی و استومی‌آیده‌آل

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۵۵۴۶۹

ویژگی‌های کیسه کلستومی و استومی‌آیده‌آل

کیسه کلوستومی وسیله‌ای است که در درمان‌های پزشکی روده به کمک متخصصان و جراحان می‌آید.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام تجهیزات پزشکی سدان، خود کلمه کلوستومی به‌نوعی عمل جراحی اشاره دارد که در آن بخشی از روده سوراخ می‌شود. این عمل به این دلیل انجام می‌شود که به بخشی از روده استراحت کند و به‌صورت موقت مدفوع را عبور ندهد؛ بنابراین با کمک کیسه‌های کلوستومی جمع‌آوری مدفوع انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیسه کلوستومی چیست؟

در عمل جراحی کلوستومی جراح یک سمت روده بزرگ را سوراخ می‌کند. این سوراخ بزرگ و قابل رویت استوما نام دارد و مسیر روده بیمار را منحرف خواهد کرد. اینکه چرا این عمل جراحی صورت می‌گیرد، دلایل مختلفی دارد؛ اما جهت تخلیه ضایعات معده که از طریق روده بزرگ دفع می‌شود، باید روی این سوراخ یک کیسه کوچک به نام کیسه کلوستومی نصب کرد.

بنابراین توسط این کیسه تمامی فضولات بدن در محلی خارج از بدن تخلیه می‌شوند. عمل جراحی استوما نیاز به بی‌هوشی دارد و پس از انجام عمل نیز شخص چندین روز در بیمارستان بستری خواهد بود. این کیسه‌ها ابعاد و اشکال خاصی دارند و تکنولوژی ساخت آن معدود به چند کشور مشخص است.

قسمت‌های اصلی

رویه و مخزن دو   بخش اصلی کیسه کلوستومی هستند. رویه باید به نحوی باشد که کاملا چسبیده به شکم فرد قرار بگیرد. خود رویه از دو بخش به نام حلقه محافظتی و قاب تشکیل می‌شود. حلقه محافظتی اطراف استوما را می‌پوشاند و از تماس مواد زائد باپوست شکم جلوگیری می‌کند. قاب نیز وظیفه نگهداری کیسه را روی شکم برعهده دارد.

مخزن ممکن است شفاف یا کدر باشد؛ اما به‌طور کامل به رویه متصل می‌شود. این بخش مقاومت بالایی دارد و از عبور گاز معده جلوگیری می‌کند. انتهای کیسه ممکن است باز یا بسته باشد.

از جمله خصوصیات اصلی کیسه‌های کلوستومی عدم ایجاد حساسیت هنگام برخورد باپوست شکم است زیرا در غیر این صورت موجب سوزش، خارش و التهاب یا حتی تاول در بدن فرد می‌شود. این مورد در خصوص حلقه‌های محافظتی بسیار حیاتی و مهم است.

طراحی این کیسه‌ها عموما به نحوی است که از روی لباس فرد قابل رویت نیست.

دلایل

با کمک این روش جالب و خلاقانه پزشکی بسیاری از افراد که اداره زندگی آن‌ها با خطر جدی روبه‌رو می‌شود، قابل درمان هستند. کلوستومی مانعی جهت ادامه روند زندگی نیست و افراد معمولا پس از چند هفته زندگی عادی خود را از سر می‌گیرند. دلایلی که پزشک تصمیم به انجام این عمل جراحی می‌گیرد، موارد زیر است:

انسداد یا پارگی در روده بزرگ و تلاش جهت تغییر مسیر فضولات بدن.

رهاسازی روده از اتساعی که به آن دچار شده است.

کمک به بهبود سریع بخشی از روده که قطعه‌ای از آن خارج‌ شده است.

نحوه استفاده

کیسه‌های کلوستومی را باید هر سه الی پنج روز عوض کنید؛ البته تاریخ تعویض هر کیسه با توجه به نحوه تولید و دیگر مشخصات آن تعیین‌ شده که روی نوار تعبیه‌ شده در آن درج می‌شود.

بهتر است که جهت جلوگیری از فراموشی زمان آن را در محلی مانند تقویم ثبت کنید؛ البته این عمل در صورتی‌ که برای شخص احساس خارش یا سوزش در ناحیه استوما ایجاد شود، تعویض زودتر صورت می‌گیرد.

مراقبت

در طی عمل جراحی استوما کل دیواره روده بزرگ به پوست شکم بخیه می‌خورد. در این صورت فرد این امکان را دارد که بلافاصله پس از انجام عمل از کیسه کلوستومی استفاده کند. پزشک باید پیش از شروع کار به بیمار و نزدیکان او در مورد این روش درمانی توضیح دهد یا او را با شخصی که قبلا با این روش درمانی بهبود پیدا کرده است، آشنا کند.

استوما باید به شکل مرتب توسط پرستاران بررسی شود. به این دلیل که وجود هرگونه علامت نظیر چرک، خونریزی، التهاب یا انسداد به معنای شکست عمل محسوب می‌شود و باید سریع پزشک در جریان قرار گیرد. در ضمن اندازه استوما به شکل دقیق اندازه‌گیری می‌شود که کیسه کلوستومی مناسب جهت آن استفاده شود.

گاهی ممکن است که در اثر بروز عواملی نشت اتفاق بیفتد. یکی از این عوامل جداشدگی چسب پایه کیسه کلوستومی هنگام انجام فعالیت‌های روزمره یا ورزش است. جهت رفع این مشکل از کمربندهای مخصوص استفاده می‌شود. عموما کیسه‌های دوتکه به نحوی طراحی می‌شوند که قابل اتصال به کمربند باشند.

باید توجه داشته باشید که اگر پوست هنگام نصب کیسه خشک و تمیز نباشد، امکان نشت وجود دارد؛ بنابراین با کمک صابون محل استوما را به‌خوبی تمیز کنید؛ سپس با سشوار آن را کاملا خشک نگه‌دارید. هنگام نصب به زاویه چسباندن نیز دقت کنید که از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود.

نگهداری

کیسه‌هایی که از فروشگاه تجهیزات پزشکی مانند تجهیزات پزشکی سدان معتبر تهیه می‌شود، باید در محلی خشک و خنک و به‌دوراز برخورد مستقیم نور خورشید قرار گیرند. باوجوداینکه باید همیشه چند عدد کیسه کلوستومی در خانه داشته باشید، کیسه‌ها را به ترتیب از قدیمی به جدید مصرف کنید که مدت زمان نگهداری طولانی نشود.

کمک به بهبود بیماران با کیسه‌های کلوستومی

خرید تجهیزات پزشکی همچون این دسته از کیسه‌ها برای بیمارانی که دچار عارضه یا مشکلی در ناحیه روده بزرگ‌ شده‌اند، بسیار مهم و حیاتی به نظر می‌رسد؛ به این دلیل که این وسایل ادامه زندگی را برای کسانی که با مشکلات جدی روبه‌رو شده‌اند، آسان می‌کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خرید تجهیزات پزشکی تجهیزات پزشکی عمل جراحی روده بزرگ کیسه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۵۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس بیمارستان ولی‌عصر(عج) شهرستان بردسکن گفت: تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می‌کنند.

جمشید رحیمی در گفت و گو با ایسنا با گرامیداشت هفته سلامت به وضعیت ناباروری در مردان اشاره کرد و افزود: تشکیل زندگی مشترک شیرین است اما خانواده هنگامی تکمیل‌تر می‌شود که کودکشان را در آغوش گیرند.

وی با بیان اینکه تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می‌کنند، دلایل ناباروری در مردان را متفاوت دانست و تصریح کرد: یکی از موارد مهم و قابل درمان کریپتوارکیدیسم یا نهان بیضگی است.

رئیس بیمارستان ولی‌عصر (عج) شهرستان بردسکن اذعان کرد: در دوران جنینی بیضه‌ها داخل شکم قرار دارند و به‌تدریج قبل از تولد به سمت پایین حرکت کرده و داخل کیسه بیضه جای می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۳ درصد موارد بیضه‌ها داخل شکم می‌مانند و یا در مسیر مهاجرت‌ گیر کرده و به کیسه بیضه نمی‌رسد و بیضه نزول نکرده، گفت: علاوه بر اینکه قدرت باروری پیدا نمی‌کند و به بلوغ نمی‌رسد در سنین میانسالی سرطانی شده و می‌تواند باعث مرگ فرد شود.

رحیمی افزود: اگر یک بیضه نزول کرده باشد فرد مشکل فرزندآوری ندارد ولی خطر سرطان برای بیضه دیگر وجود دارد. با معاینه توسط خود فرد و والدین و یا پزشک و مشاهده خالی بودن یک یا هر دو کیسه بیضه به این بیماری مشکوک شده و با سونوگرافی به تشخیص قطعی می‌رسیم.

وی با اشاره به اینکه سالانه ۶ کودک در بردسکن به جمع نهان بیضگان بردسکنی اضافه می‌شود، افزود: بهترین سن تشخیص قبل از ورود به دبستان است.

رئیس بیمارستان ولی‌عصر (عج) شهرستان بردسکن یکی از اهداف وزارت بهداشت را از معاینه دانش‌آموزان در مراکز بهداشتی درمانی توسط پزشک کشف همین بیماری دانست.

وی گفت: متأسفانه اکثر والدین حتی فرزند را به مرکز جامع سلامت نمی‌آورند و فرم مربوطه را به منشی پزشک داده و عجله دارند که سریع مهر زده شود و فرم را به مدرسه تحویل دهند.

رحیمی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ تعدادی از دانش آموزان پسر را در گروه ۶ تا ۱۸ سال معاینه کردم و ۷ مورد کشف شد. این افراد درمان شدند ولی بعضی از آنها فقط از خطر سرطان جستند ولی تا آخر عمر فرزندی نخواهند داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • فیلم/شکار ریزپرنده اوکراینی با کیسه سیب زمینی
  • شکار ریزپرنده اوکراینی با کیسه سیب زمینی
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند